Import goud India omhoog

Sinds het besluit van de regering om 2 bankbiljetten uit de omloop te halen is de vraag naar goud in India sterk gestegen. Het 1e kwartaal van 2017 was het beste kwartaal sinds 2013. In maart werd er een volume gezien die al lang niet meer was waargenomen. Er werd toen namelijk voor maar liefst 100 ton goud geïmporteerd. En dat alleen in de maand maart. Het contrast met de periode voor het besluit is dan ook erg groot. In de maanden van april 2016 tot aan het besluit werd er voor slechts 264 ton aan goud ingekocht. In de periode van het besluit tot aan nu werd er voor 360 ton aan goud ingekocht. Sinds november is de maandelijkse import dan ook met ongeveer 60% gestegen.

Het waren de biljetten 1000 roepie en 500 roepie die uit de omloop gehaald werden. Deze maatregel bleek andere gevolgen te hebben dan de regering voorzien had. Het vertrouwen in geld is namelijk flink afgenomen sinds het besluit. De groot spaarders gingen hun toevlucht dan ook steeds meer zoeken in de goudmarkt. Dit komt doordat de regering van India alleen indirect druk op de goudmarkt kan uitoefenen.

“normale” mens het meest de dupe

Voor de inwoners van India waren de dupe van het besluit van de regering. De voornaamste reden van het besluit was om zwart geld zoveel mogelijk uit de omloop te halen. Maar een groot geld tekort was het nare gevolg hiervan. Dit komt doordat veel inwoners van India nog steeds geen bankrekening hebben en op veel plekken kan een bankpas nog niet worden gebruikt. De ruilhandel begon dan ook steeds meer op te bloeien.

Goud inkoop Breda

Wilt u niet goud inkopen, maar juist verkopen? Kom dan langs bij de winkel van Goud inkoop Breda. Bij ons krijgt u altijd een hoge prijs voor uw goud en zilver. Benieuwd hoeveel u kunt krijgen? Kom dan snel langs in de winkel of maak een afspraak! Klik hier voor contact.